Elke Braet, Hondenfotograaf

Elke Braet is hondenkinesist en hondenfotograaf

Er werd mij gevraagd om een kleine introductie te geven over mezelf en hoe ‘All Nature Photography’ tot stand gekomen is.
Huisdierenfotografie bestaat, voor mij, uit een combinatie van 2 grote passies: enerzijds het dierenrijk en anderzijds de mogelijkheid om aan de hand van fotografie de mens op een andere manier te laten kijken naar de alledaagse onderwerpen. Fotografie geeft de mogelijkheid om alledaagse gebeurtenissen vanuit een andere visie te benaderen. Dieren hebben de mogelijkheid niet om emoties uit te drukken zoals de mens dit kan. Fotografie helpt hierbij om gevoelens vast te leggen in de houding en uitdrukking van de hond.

Een tweede invalshoek omtrent mijn fotografie bestaat uit de gedachtegang dat herinneringen meestal vluchtig zijn, waarbij door het verstrijken van de tijd al gauw veranderingen ondergaan in de kleinste details. De nood om een blijvende herinnering voor mezelf te hebben resulteerde in ‘All Nature Photography’.

Naast mijn fotografie, ben ik werkzaam als humane kinesitherapeute sedert 2013. Door mijn groeiende interesse voor letsels en de nood om dieren te helpen, ben ik sedert oktober 2020 gestart met de opleiding ‘dierenfysiotherapeute’.

Elke Braet is hondenkinesist en hondenfotograaf
Pak je camera en maak een foto in het bijzijn van je hond (maar niet perse van je hond). Als hij positief of niet reageert op het geluid van de sluiter geef hem dan een beloning. Zorg dat de hond het bijzijn van de camera en het geluid ervan gaat zien als het moment voorafgaand aan een beloning. Je zal zien dat hij meer aandacht voor je gaat krijgen. Voor nog meer aandacht, kun je kortstondig, zacht en met een enthousiaste stem tegen de hond praten. Daar gaat hij beter gaat luisteren. Herinner jezelf eraan dat honden een veel scherper gehoor hebben dan wij! Maar bovenal: houd het kort en maak het leuk! Beloon op het juiste moment en straf hem niet.
Elke Braet is hondenkinesist en hondenfotograaf