Joel Vanlerberghe, voorzitter Eurodogshow Kortrijk en Keurmeester

Joel Vanlerberghe keurmeester en voorzitter van Eurodogshow

Joel Vanlerberghe keurmeester en voorzitter van Eurodogshow

Ik ben sinds 1978 (dus 42 jaar) in België benoemd als gespecialiseerde keurmeester van het Ras Dobermann.

 Ik keurde  regelmatig in België, verschillende keren in Nederland, Luxemburg (Europees Kampioensschip), IDC Sieger, Frankrijk, Indonesië (2x), Zuid-Afrika, Duitsland, Finland-Turku, Ierland, Spanje, Engeland (2010 + 2012), Luxemburg Show 2014, IDC 2015 Finland, Rasspeciale Vietnam 2015. Europees Kampioenschap in Brussel 2016, Litouwen 2016, Oekraïne-Kiev 2018.

Samen met mijn Schoonvader José Misselyn fokten wij een aantal zeer uitstekende dobermans (van de Westkant) die in heel Europa bekend waren. De Dobermannkennel van de Westkant, werd opgericht in 1962 en onze Kennel was zeer bekend in de jaren 1965-1990.

We verkochten onze Dobermansn pups niet vaak in het buitenland, omdat we besloten om onze fokkerij van zeer nabij op te volgen wat betreft hun opvoeding en ras standaard. 

Op dit moment ben ik keurmeester voor Dobermans en ook voor alle Schnauzers en Pinschers. Ik werd Schnauzer Keurmeester in 1998.  Ik ben ook keurmeester en stichter van het Belgisch Gehoorzaamheidsprogramma en van het FCI Obedience programma in België. 

Vanaf 1990 was ik bestuurslid van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus en van 2000 tot 2016 was ik Secretaris Generaal en bestuurslid van alle kynologische Comités in de Belgische Kynologie. Ik ben ook voorzitter van de alom Bekende “Eurodogshow” en voorzitter van de Belgische Dobermannclub. 

In mijn professioneel leven was ik Bouwkundig Ingenieur en de laatste 16 jaar Ontwerper en Veiligheidscoördinator voor een Studiebureau (TUC RAIL) van de Belgische Spoorwegen, en daarvoor bij nv Jan De Nul, een wereldwijd Dregging en Building Company als project/werfleider.

Tegenwoordig ben ik gepensioneerd en aanvaard ik nu wel uitnodigingen in het buitenland voor het keuren op Tentoonstellingen en FCI Obedience Wedstrijden.

Joel Vanlerberghe keurmeester en voorzitter van Eurodogshow.
Joel Vanlerberghe keurmeester en voorzitter van Eurodogshow.
Expert in Dobermann